RO PÅ VAND

Bevar roen arbejder for at bevare og udvikle Guldborgsund Kommune og tilstødende farvande som et attraktivt område for rekreative naturoplevelser, biodiversitet, bosætning og turisme.
Dette skal især ske ved at søge at beskytte fuglereservater, Natura 2000-områder og deres omgivelser samt friholde kystområder og bevaringsværdige landskaber for bebyggelse og tekniske anlæg.

Ro kan være mange ting. Man kan finde ro ved vandet på en vandre-, cykel eller ridetur, mens man nyder udsigten over farvandet med de mange smukke fugle. Eller man færdes på vandet, hvor man finder ro, mens man sejler, ror eller padler.
Måske man er mere til at være i vandet med en badetur sommer eller vinter – eller sågar en snorkeltur eller med en dykkerflaske.
Lystfiskere finder ro med en fiskestang i hånden eller med en fisketur i en jolle, hvor man røgter garn /ruser.
Sjælen kan finde ro ved vandet på mange måder, og det er derfor vigtigt at vi friholder sårbare kystområder for bebyggelse og tekniske anlæg.

Der ligger også for kommunens borgere en ro i at vide, at det sted, de har valgt at bosætte sig, ikke kan risikere at blive invaderet af industrianlæg, som vil forstyrre deres nattesøvn og potentielt udsætte dem for en helbredsrisiko.

For at styrke bosætning er det vigtigt, at kommende tilflyttere ved, at de kan regne med at den bolig/flexbolig de vælger, bliver ved med at ligge i et roligt område.
Efter Coronakrisen boomer boligsalget med 300% på Nordfalster, fordi du her får både åbne vidder, skov og strand. Læs artiklen fra Folketidende her